Ο μύθος του Ιάσονα

Ο μύθος του Ιάσονα και της Αργοναυτικής Εκστρατείας αποτελεί μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της Ελληνικής Μυθολογίας. Είναι η εποποιία των θαρραλέων θαλασσοπόρων. Συμβολίζει την συντροφικότητα και τον πόθο για την γνωριμία νέων τόπων.

Ο Ιάσων, γιος του βασιλιά της Ιωλκού Αίσονα, οργάνωσε αυτή την εκστρατεία, παρακινημένος από τον θείο του Πελία, δολοφόνο του πατέρα του και σφετεριστή του θρόνου. Όταν ο Ιάσων συμπλήρωσε το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του, ο Πελίας του μήνυσε πως μόνο αν φέρει το Χρυσόμαλλο Δέρας από την μακρινή Κολχίδα, θα πάρει τον θρόνο που δικαιωματικά του ανήκε, ελπίζοντας φυσικά πως ο νέος θα χαθεί στο δύσκολο ταξίδι.

Ο Ιάσων έστειλε κήρυκες σε όλη την Ελλάδα καλώντας όποιον αγαπά την περιπέτεια να τον συντροφέψει στο ταξίδι. Γρήγορα μαζεύτηκαν 50 εκλεκτοί εραστές του ταξιδιού και επιβιβάστηκαν στην Αργώ, το ξακουστό καράβι που μιλούσε («λάλος ναύς») Μαζί τους, ο Ορφέας, για να τους προστατεύει με τη θεϊκή του λύρα από το επικίνδυνο τραγούδι των Σειρήνων, μαζί τους και ο ημίθεος Ηρακλής.

Το ταξίδι ήταν δύσκολο αλλά νικηφόρο. Ο Ιάσων έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας που το φύλαγε στο στόμα του ένας δράκος, έκλεψε όμως και την βασιλοπούλα της Κολχίδας, την Μήδεια

Επέστρεψε στην πατρίδα του και πήρε τον θρόνο που δικαιωματικά του ανήκε.

Κατά τους ερμηνευτές, ο μύθος του Ιάσονα και της Αργοναυτικής Εκστρατείας υμνεί τους Έλληνες θαλασσοπόρους που ανακάλυψαν πρώτοι την οδό προς τον Ελλήσποντο και τον Βόσπορο, που τόλμησαν πρώτοι να εξερευνήσουν τις άγνωστες εκείνες χώρες, με δυο λόγια στους πρώτους Έλληνες που συνετέλεσαν στην εξάπλωση του Ελληνισμού στις ακτές του Βοσπόρου κα της Μαύρης Θάλασσας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπολογίστε το 6 συν 2.

 

Ξενοδοχείο Ιάσων
Γιαμπουδάκη 48 Ρέθυμνο, 74100
Κρήτη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 28310 22542
Τηλέφωνο: +30 28310 50489
Φαξ: +30 28310 55229
Email: info@jasonhotel.gr
Email: reservations@jasonhotel.gr

HOTSoft.gr | Σχεδιασμός ιστοσελίδων, Κατασκευή e-shop, Προώθηση website, Mobile apps. - HOTSoft.gr - Web Experts | Ρέθυμνο, Κρήτη. Powered by HOTSoft.gr - websites, mobile apps & networks